Mitt forhold til alkohol

Dette er et tema jeg lenge har tenkt å skrive om, og nå kommer det endelig.

Kan begynne med litt fakta om alkohol.
Alkohol er egentlig en giftig væske, og den mest kjente alkoholen er: Etanol.


-Brennevin produseres ved destillasjon og kan inneholde ca. 40 - 60 % alkohol,

-Sterk vin inn kan inneholde ca. 16 - 21% alkohol,

-Svak vin kan inneholde ca. 8 - 12 % alkohol,

-Øl som selges i Norge kan inneholde 7% alkohol
(Kilde: norsknettskole.no)

Mine ord:
Og denne væska driver folk å har i seg, sånn at de mister helt kontroll og bli så full at de ikke greier å stå uten hjelp? Jeg skjønner det rett og slett ikke. Jeg er avholds 100%. Har aldri drukket, og kommer ikke til å gjøre det heller. Det er sånn at jeg rett og slett hater alkohol. Vertfall det alkoholen gjør.

Jeg har tenkt av og til: Om noen ble tilbydd alkoholfir øl, som smaker helt lik øl med alkohol, hva vill de valgt? Den med eller uten alkohol? Da vedder jeg på at de ville valgt den med alkohol. Hvorfor? Det lurer jeg på. Det kan godt hende jeg tar feil når jeg skriver dette, men det er sånn jeg tenker.

Sånn jeg merker, når noen skal på fest, eller har vært på fest, så høres det ut som om de skyret veldig av at de drakk og at de var så full at jeg måtte ha tre mann til å hjelpe seg med å gå, og i går så var jeg så fullesjuk at jeg bare lå og spydde. Hva er det som er så tøft med det? Det er ikke tøft å være full. Det mener jeg bare er teit. Fortsatt er dette min mening. Jeg respekter fult ut de som drikker, men jeg skjønner bare ikke vitsen. De fleste vennenne mine går på fester og drikker, og det aksepterer jeg. Jeg skjønner det ikke, men det er deres valg, og det er greit for meg, selv om jeg bli nokså frustrert av å høre historiene som har skjedd da de va på fest. Men samma det.

Jeg er medlem i: Rufsfri Diil. 
Det er sånn at du har en deal om å være rusfri i et år om gangen, så kan du fornye dealen din å være flere år. Der kan du bestille t-skjorter, nøkkelringer og veske. Helt gratis. Det er en kjempebra orginisasjon, og folkene der er supre.
Der kan man melde seg inn fra man er mellom 13 år og opp til 18 år. Alt dette er helt gratis :)
 
Så dette var mitt innleg, og mine ord om alkohol!

Hva synes dere om innlegget? Har jeg rett i noe av det jeg skriver?


4 kommentarer

Elena.

17.03.2009 kl.16:09

I lol'd.

Kristina

17.03.2009 kl.16:20

Så bra (Y)

BraMarianne

25.07.2009 kl.01:13

Jeg drikker med måte, jeg drikker fordi det er godt. Og det er mye jeg ikke drikker fordi jeg vet jeg bliruggen i halsen eller fortere full av det.Jeg drikker alkoholfri øl innimellom, men det er i såfall om jeg skal kjøre etterpå eller noe, ettersom deter stor forskjell på smaken. Så sånn er det. Om du bare har opplevd fyllesvin så syns jeg synd på deg,det er ikke morsomt. Selv syns jeg det er unødvendig. Jeg skjønner godt at enkelte drikker noen glass vin for å komme i stemningen, det gjør jeg selv også. Litt fordijeg da har lettere for å prate med nye folk på fest o.l.men også fordi jeg senker skuldrene mer, og går bedre ihøyhælte sko når jeg da ikke tenker like mye over det :pJeg blir sjelden ordentlig full, fordi jeg ikke liker det. Men jeg er absolutt ikke avholds.

VANJA

25.07.2009 kl.07:47

Kjempebra innlegg! :) Er helt enig i det du skriver. Jeg drikker heller ikke :)

Skriv en ny kommentar

Kristina B.

Kristina B.

22, Gjemnes

Over gjennomsnittet glad i å være aktiv, og målet er å spre positivtet rundt trening, kosthold og hverdagen. Du vil nok lese om alt mellom gulv, tak, jord og himmel på denne bloggen :)

Matbloggtoppen
hits