Nynorsk

Nå skal jeg skrive mine ord om nynorsk. (fikk ideen fra Elise)
Jeg liker det ikke.

Jeg forstrå det rett og slett ikke, og skjønner ikke hvorfor vi skal ha det på skolen. Jeg har gått på den eneste bokmålsskolen i Gjemnes i 7 år, noe som gjør det ekstra vanskelig for meg å ha nynorsk, selv om det er bare en time i uken vi har det. Men jeg får ofte prøvene mine, stoff og hefter i forskjellige fag og diverse ting, siden det er en nynorskskole. Det blir jo også feil. Jeg har bokmål som hovedmål, og da skal jeg jo egenlig ha alt på bokmål, men får jeg det? Nei!

De som liker nynorsk, og har det, og skriver det på skolen og sånn, de skal selvfølgelig få gjøre det, jeg aksepterer jo det, selvfølgelig, men.(...) Hva skal jeg si? Jeg liker det ikke!

Ene læreren min på skolen, sier jeg nesten prater nynorsk, men vet du hva, det gjør jeg så aldeles ikke! Jeg sier ikke: "Draum, svymje (eller hvordan det skrives), storleik og kveisja." Dette var bare noen eksempel da. Jeg sier et og annet ord på dialekt som nynorsk. Som: Ikkje, eg på nynorsk, og jeg sier, E og .. kommer desverre ikke på flere. Får litt hjerneteppe når man skal komme på sånne ting på tampen.
Men det jeg mener da, jeg prater ikke nynorsk, jeg prater dialekt og min dialekt er: "knutseting", og litt romsdaling, etter Ida-Malene i klassen min da. Jeg skriver bokmål og prater dialekt! Det er det!

Så det var det.
Nok en gang, jeg har IKKE NOE imot de som skriver nynorsk og liker det, det er bare at jeg ikke liker å skrive og lese det, på grunn av at jeg ikke forstår det.

blogg blogg2 
                                                    Vet ikke fra når denne er fra, men der vises det et klart 
                                                    tegn, bokmål er mest brukt!Så kommenter nå! Klag om du synes jeg tar feil, og "ros" om du er enig! Bare kommenter i vei, så jeg får høre hva dere mener!

3 kommentarer

Amyy

20.03.2009 kl.23:34

Jeg HATER nynorsk.. :)

Therese

20.03.2009 kl.23:39

E nok så eni me de om ta der du!! E ikke så gla ti nynorsk læll om e har hatt de i 7 år, e har alldti forstått de shikkli ! åsså na lærrarn som prata nynorsk han e VÆRRE å ha i sidemål en ka kåre e ! Vi får hæfte å får LÆKSE!! mens dokker bare ska læsa i æi BOK !!! så ikke klag på de akkurat e væt du ikke skræv om de, MEN e sæi de for di X)

Kristina

20.03.2009 kl.23:45

Vi har faktisk ikke lekser nei, men vi gjør oppgava no!

Skriv en ny kommentar

Kristina B.

Kristina B.

22, Gjemnes

Over gjennomsnittet glad i å være aktiv, og målet er å spre positivtet rundt trening, kosthold og hverdagen. Du vil nok lese om alt mellom gulv, tak, jord og himmel på denne bloggen :)

Matbloggtoppen
hits