Flyktninghjelpe - Adelard

For noen uker siden, eller lengere da, så hadde venninna mi og jeg et prosjekt i samfunsfag om Flyktninghjelpen. Navnet sier seg vell egentlig selv: De hjelper flyktninger i nød, og de har mange prosjekter i mange land. Da skrev jeg også om en gutt som heter Adelard. Her her historien hans:


Adelard er en 8 år gammel gutt som er født i en liten landsby i Rutshuru i Kongo.


Han kom til en flyktningleir like ved Goma i 2007 og bor nå sammen med en annen flyktningfamilie som tok han inn til seg. De bor i en liten hytte, og taket deres er en presenning.


Før Adelard måtte flykte, var det beste han viste å spille fotball. Nå har han ikke tid til det. Nå må han hente vann til familien, og det han leker seg med, er flaskekorker. Han drømmer om å bli sykepleier, sånn at han kan hjelpe andre mennesker som har det vondt.


I August 2007, var situasjonen verre en noen gang i Øst-Kongo. Da måtte over 250 000 mennesker flykte fra nye kriger, og halvparten av disse menneskene var barn. Flyktninghjelpen har over 300 ansatte som jobber dag og natt med nødsarbeid, som å gi mat, medisiner og hjelpe skadede og syke mennesker. Før det siste krigsutbrudd i Kongo, ble det bygget flere barneskoler. Adelard går på en av de.


Det er ikke bare Adelard som har det sånn. Han er bare en av mange, mange tusener.

Kilde: flyktninghjelpen. (jeg har skrevet alt  om til mine egene ord)Dette var altså Adelard. En av mange flyktninger.

Da venninna mi og jeg holde på med dette prosjektet, så lærte vi veldig mye, og vi ble veldig rørt og vi kjente at vi liksom burde gjort mer for å hjelpe. Så fikk det værtfall meg til å tenke: Jeg har det bra her i Norge. Jeg bor bra, og jeg har en familie. Tenk å vokse opp sånn om Adelard. Uten familie, bo under en plastpresening? Jeg kjenner jeg blir trist av det, men det er et viktig tema, som alle burde lære om.


Endelig et tema med mening fra meg.


Har du egentlig tenkt over hvor bra du har det her i Norge, selv om du føler livet ditt bare er misslykket?
Har du det egentlig så vondt når du tenker deg om?

Det var ikke spørsmål jeg menter du skal svare på om du ikke vil, men bare tenkt. Kommenter gjerne hva du synes om innlegget mitt.

2 kommentarer

Lilliaaaan

16.06.2009 kl.15:19

Kjempebra innlegg! Synes de i høyere makter som kan gjøre noe lettere enn oss andre kunnet prioritert dettemye mer enn de gjør, så istede klage på at de som er styrtrike ikke får nok penger eller noe sånn, kunne de gjort mere med dette. Det skulle ikke vært noen som hadde det som han lille gutten derså rik som vi er i Norge å andre land ;( Stakkar liten, jeg synes så synd på de som har det sånn :'(Vi norge har null å nix å klage om vi!!

Kristina B.

16.06.2009 kl.15:22

Mhm! Det er så sant så sant!

Skriv en ny kommentar

Kristina B.

Kristina B.

22, Gjemnes

Over gjennomsnittet glad i å være aktiv, og målet er å spre positivtet rundt trening, kosthold og hverdagen. Du vil nok lese om alt mellom gulv, tak, jord og himmel på denne bloggen :)

Matbloggtoppen
hits