Michael Joseph Jackson

Michael Joseph Jackson - Kongen av pop
29. august 1958 - 25. juni 2009
R.I.P.

Michael ble født i USA 29. august 1958. Han ble regnet som den største pop-artisten i verden.  Han har solgt over 750 millioner plater, og den mest solgte er Thriller.

Han startet allerede som 5-åring, i Jackson 5, sammen med fire av brødrene sine. Verden ble betatt av den lille "pjokkens" stemme.  Noe som ikke var rart, etter mine mening. Tidlig på 1970-tallet startet han sin solo-karriere, og i 1972 kom hans første solosingel ut, Got to be There. I 1977 spilte han inn filmen The wizz, sammen med Diana Ross.
Han store gjenombrudd var i 1979, da han laget albummet Off the wall, som solgte over 20 millioner eksemplarer. 3 år senere kom han med platen Thriller, som tok helt av. Platen lå i 37 uker i strekk, på listen, og den har solgt over 104 millioner på verdensbasis.

12. mai 1983, kom Michael med sin Moonwalk til sangen Billie Jean. Under den sangen, skapte han også en ny mote, da han bærte sorte bukser til anklene, glittrende sokker, fedorhatt og èn hanske av rhinstein.


Dette er bare litt av utrolig mye fakta om Michael Jackson. Kunne skrevet et innlegg på mange mil. Ok, kanskje ikke fult så mye, men mye kunne jeg skrevet. Da jeg hørte at Michael var død, så sa jeg: Ååh, er han død nå da? Ble rett og slett litt paff, og skuffet også, for han èr rett og slett en konge, innen pop. Han er ikke mitt største idol, nei, men jeg har lenge vært et lite fan. Da jeg hørte om hans død, var jeg i Sverige. Så resten av den uken i Sverige, så sto det mange, mange sider om M.J. i svenske aviser. 
Noe av det som stod var at legene skjærte opp magen hans, og det eneste de fant var noen piller som ikke hadde løst seg opp enda. Da måtte han ha lidd veldig, siden har ikke hadde spist. Så leste jeg også det, at han hadde over 400 u-utgidde sanger som ungen hans arvet, og bare de får røre. Så kanskje en gang i fremtiden, så kommer en av ungene hans til å bli like stor?

mj     moonwalk
Han danset også DRITBRA! Trinnene hans er helt.. Jah, vet ikke hva jeg skal skrive. Der er så
facinernde bra!


Han hadde kanskje ikke verdensbeste utsenede, (etter at han
ble hvit vertfall), men stemmen var likevell den samme.


Jeg tror, og mener, etter det jeg har lest, andre artister, og eks-kona hans, Lisa Marie Presley har sagt om han, så var han en bra mann, selv om han også gjorde mye galt, og holdt mye på med dopmissbruk. Jeg leste noe Lisa sa: Michael var en bra mann, han elsket meg veldig høyt, og jeg elsket han like mye. Så selv om han har gjort mye galt, så var han i stand til og elske, og han ble elsket. Han elsket også ungene sine høyt, og han hadde et nært forhold til sin eldste sønn: Prince Michael.
Akkuratt denne delen ble veldig rar, men det jeg egentlig ville frem til var: Han var en bra mann, med et stort hjerte, en stor stemme, uansett utsenede og fortid.

Kilde: Wikipedia.no (alt er skrevet med egene ord, måtte bruke wikipedia for årstall)
Bildene: google.no


Hva synes du om Michael Jackson?
Liker du sangen hans, og hvilken er din favoritt?
Hva synes du om innlegget?

6 kommentarer

VANJA

03.07.2009 kl.01:00

Bra innlegg - skikkelig trist at han er død :( Har faktisk ikke gått opp for meg ennå. Han har liksom alltid eksistert.. :/ Jeg var heller ikke kjempestor fan, men hadde respekt for han. Han var en legende :)Jeg digger "I want you back" :DOg så "Bad" eller hva den heter :)

Kristina B.

03.07.2009 kl.01:10

Takk!-Vet, det er liksom så rart at han er død nå. Det stemmer ikke med virkeligheten! Han skulle turnere han nå! Huff!

Lilliaaaan

03.07.2009 kl.01:12

Så sinnsykt trist ;'( er så mange syke rykter nå for tiden at han lever osv, så jeg vet ikke helt hva jeg skal tro! :OJeg elsker den sangen Heal the world ^^

janne

03.07.2009 kl.01:29

klart han er død. ryktene er så klart ikke sanne! bare teit...

Kristina B.

03.07.2009 kl.01:40

Janne: Det er lov å tro og lure på ting. Og man vet jo aldri! ;)

Elise Hals :D

03.07.2009 kl.16:39

Det er sykt trist ja ;/ digger sangene Thriller og Beat it jeg :D ^^

Skriv en ny kommentar

Kristina B.

Kristina B.

22, Gjemnes

Over gjennomsnittet glad i å være aktiv, og målet er å spre positivtet rundt trening, kosthold og hverdagen. Du vil nok lese om alt mellom gulv, tak, jord og himmel på denne bloggen :)

Matbloggtoppen
hits