Fokus på vekt i treningen!

Må nevne at dette innlegget skulle være opplasttet på torsdag, så, ja, i morgen er i dag, og i dag var i går liksom.
>Heisan og god kveld
!
De siste ukene har jeg jobbet med ei oppgave som skal inn i morgen klokka 14. Jeg startet egentlig ikke skikkelig før i går (typisk meg), men begynner å nærme meg en oppsummering på den. Skriver om vekt og trening, og hvor mye fokus det er på det. Jeg merker jeg blir så sykt sint når jeg skriver her, og har omtrent bare argumentert negativt. Jeg blir litt sint når mye av fokuset på ei treningsøkt skal være hvor mye en ønsker å gå ned, hvor mye en ønsker å veie, eller at "nå skal jeg få drømmekroppen til sommeren". Kan ikke heller fokuset være; "Jeg ønsker å komme i form", "Jeg ønsker å få en god livsstil" eller bare rett og slett bli fornøyd med seg selv, uten at tallet på vekta eller omkretsen rundt magen skal bestemme det?

 Jeg må ærlig innrømme at jeg kjenner på presset selv. Spesielt som idrettsstudent, føler jeg et ekstra press at jeg skal være sprek og være trent, men prøver alltid å få fokus på at jeg ønsker å være i god form, og få en sunnere livsstil. Jeg synes dette er et veldig viktig tema, som helt klart bør få et bedre fokus i media. Nå må jeg få ferdig oppgava. Har dans fra 9:15-11:00 i morgen, så kommer ikke hjem før 13. >Hvilke tanker har du om dette?!

2 kommentarer

Vanja

15.02.2013 kl.15:10

Jeg er enig! Det viktigste med trening er jo å holde seg frisk og i form, og ha en sunn livsstil. Jeg pleier så og si aldri å veie meg (utenom nå i svangerskapet fordi jordmor osv skal følge med på vektoppgangen)...det viktigste er at man er fornøyd med seg selv, og ikke hva tallet på vekta viser. Dessuten - om man trener veldig mye, og da går litt opp i vekt istedenfor ned om man ønsket det, så er det jo sånn at muskler veier mer enn fett :D Har jeg hørt ihvertfall :)

Kristina B.

15.02.2013 kl.16:20

Vanja: Japp, absolutt!

Skriv en ny kommentar

Kristina B.

Kristina B.

22, Gjemnes

Over gjennomsnittet glad i å være aktiv, og målet er å spre positivtet rundt trening, kosthold og hverdagen. Du vil nok lese om alt mellom gulv, tak, jord og himmel på denne bloggen :)

Matbloggtoppen
hits