Alle kan trene!

Dette innlegget skal jeg prøve å skrive så godt som mulig å fokusere på det positivet med trening, fysisk og psykisk, ikke fordi du skal nå den "unåelige idealkroppen". Jeg er ikke treningsekspert, har kun studert ett år idrett (så langt) og må derfor skrive ut av erfaring og det jeg har lært. Meningen med dette innlegget er rett og slett å få frem at ALLE har godt av å trene, uansett hvor du starter fra treningsmessig! De fine tegningene jeg bruker, fant jeg på we <3 it undedr søket "arthlete" som du også finner på tumblr. under samme navn!

Jeg irriterer meg stadig over de som skriver:  "I år skal jeg få sommerkroppen". Hvorfor ikke skifte fokus til "i år skal jeg trene, og ha det bra for resten av livet" ? "Sommerkroppen" er blitt et press som mange sliter med å nå, hver år. Trening har nå blitt et evig fokus på kropp og vekt. Jeg har tidligere skrevet DETTE innlegget om trening og vekt, og håper du også tar turen å leser det. 

Jeg mener at alle burde skifte fokus slik at de trener fordi de liker det, fordi det er bra for kroppen, både fysisk og psykisk. Når du trener frigjør du endorfiner, kroppens eget lykkerus, du blir glad, du minsker stress og angst, du frigjør energi og skaper ny. Hva så om du bruker litt lengre tid på å løypa enn det venninna di gjør? Du fullførte, det føles fantastisk å ha trent og kjenne at du har brukt kroppen hva den fantastisk kroppen kan brukes til, så ikke bry deg om at hastigheten ikke er der, den kommer. Alle har godt av å trene, uansett kroppsform, slank eller formull. Du øker muskelmassen, minsker fettprosenten, du skaper den samme lykkerusen uansett, du har gjennomført den samme coopertesten på skolen som resten av klassen din, uansett. Det jeg prøver å få frem, er at unasett hvordan kroppen din er bygd, så er trening bra for deg uansett. Det er bra for deg. Jeg leser så mange steder om de som kommenterer at noen er "for tynn til å trene". Det er ikke noe som heter for tynn eller slank, og det samme gjelder de med mer former, en er ikke for stor. En styrkeøkt for en slank person hjelper til å øke vekten, pga. musklene, og de formfulle vil omdanne fett til muskler. Uansett hvordan du ser ut, du vil få noe godt ut av treningen!

 

Som jeg nevnte vil trening gi mer energi, det vil også hjelpe deg sove bedre og forebygge hjerte- og karsykdommer. Ved trening styrker du hjertet, og du vil få en lavere hvilepuls, altså, etter en treningsøkt vil pulsen synke raskere.  Les mer om dette på DENNE artikkelen. 

Sist, men absulott ikke minst, vil jeg nevne at trening er gøy! Din første joggetur vil være tung, men ikke stopp. Det vil ikke bli lettere om du stopper. Hva med å starte med en kjapp gange før du øker til jogging? Rask gange er supert, og spesielt om du har et tempo som øker pulsen. Liker du ikke løping? Ikke løp, prøv sykling, svømming, dra på fjelltur, dans, gjør noe DU liker. Finn DIN aktivtet!
Når du finner noe du liker å gjøre, vil trening være gøy, vær fornøyd med å ha besteget det fjellet, selv om det tok deg 3 timer, og de fleste andre bruker 1t 30 min.  Jeg vet at det er vanseklig og ikke bli påvirket av stadiger medier som minner oss på at kroppen må være "smashing", selv synes jeg det er vanskelig, selv ser jeg på inspirasjon om en trent kropp, men prøver alltid å ta meg i nakken og tenke: "Nei, jeg trener fordi det er gøy, det er noe jeg vil jobbe med i fremtiden, jeg føler meg på mitt beste når jeg er aktiv, at jeg har fyldige lår og litt mage, det skal ikke stoppe meg"! Det burde du også gjøre, uansett hvordan du ser ut!

 
Meg på toppen av Stokknoken. Jeg har fyldige lår, ikke stramme legger, ikke store fine muskler på armene, og
magen... den har to fine "love-handels" på hver side, og en liten "one-pack"
på fremsiden :)

 

Jeg håper du deler tanker om dette! Jeg merker dette er noe jeg ønsker alle skal ha fokus på, jeg ønsker at alle skal ha en bedre tankegang på trening! Jeg har virkelig gjort mitt beste med å velge ordene mine med omhu i dette innlegget. Jeg synes ikke slank eller formull begge er fine ord å bruke, og har defor valgt å bruke disse ordene i mitt innlegg :)

Hva er dine tanker?

 

2 kommentarer

Nina Linea Arijana

14.01.2014 kl.10:53

jeg er absolutt enig i alt det du skriver og kunne ikke sagt det bedre selv! trening er bra for resten av livet og det skal ikke bare handle om å få sommerkroppen, men god helse! :)

Kristina B.

14.01.2014 kl.11:02

Nina Linea Arijana: Ja, absolutt! En god kropp ser jeg på som en bonus, det skal, og bør ikke være hovedgrunnen til at man trener :)

Skriv en ny kommentar

Kristina B.

Kristina B.

22, Gjemnes

Over gjennomsnittet glad i å være aktiv, og målet er å spre positivtet rundt trening, kosthold og hverdagen. Du vil nok lese om alt mellom gulv, tak, jord og himmel på denne bloggen :)

Matbloggtoppen
hits