Tips; Kortintervall

Her en dag fikk jeg et spørsmål om jeg ikke kunne skrive om mine favoritt trenigns-metoder. Og det kan jeg såklart :) Jeg tenker jeg bare skriver en-og-en type intervall/treningsform om gangen, så har jeg litt å skrive om, og du litt å lese, hah :)

Jeg trener jo stortsett hver dag, og prøver derfor å variere treningen mest mulig, men har nå en slags plan, som fungerer ganske godt. En gang i uken, så kjører jeg blant annet en kortintervall. Kortintervall er kjempeeffektivt for å forbedre hurtighet og kondisjonen. Da jeg startet med kortintervall, kjørte jeg 100m x 10. Altså, jeg måler jeg opp omtrent 100 meter i en slak bakke, og løper så fort som jeg greier, men ikke så fort at jeg stivner, men greier å holde omtrent samme fart gjennom alle dragene. Jeg går rolig tilbake, slik at pulsen synker igjen.

Hver uke, så øker jeg med 100 meter. Nå har jeg gjort denne intervallformen i to måneder, så sist jeg kjørte kortintervall, løp jeg 100m x 17. Det er tungt, men føles helt fantastisk når jeg er ferdig. En god oppvarming er viktig, slik at kroppstemperaturen øker, og du unngår skader.Her er den slake bakken jeg pleier å kjøre den i.  Foresten, kjempegøy at det er rett vedsiden av en traffikkert vei, haha!

Var dette greit? :)

 


4 kommentarer

Veldig fint innlegg! Liker å lese om hvordan andre liker å trene :)

Kristina B.

31.03.2014 kl.11:14

Regine: Takk! Så bra, det gjør jeg også :)
Kortintervall er knall trening! Og enda bedre når det kan utføres ute i frisk natur :)

Kristina B.

02.04.2014 kl.09:49

Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening: Ja absolutt, her utføres 99% av kondisjonsøtene ute :)

Skriv en ny kommentar

Kristina B.

Kristina B.

22, Gjemnes

Over gjennomsnittet glad i å være aktiv, og målet er å spre positivtet rundt trening, kosthold og hverdagen. Du vil nok lese om alt mellom gulv, tak, jord og himmel på denne bloggen :)

Matbloggtoppen
hits