Tommel ned for "godtestopp"

Jeg har lest så mange innlegg og grupper på Facebook om folk som skal ha godtestopp i x antall måneder. Ikke kose seg på bursdager, ikke i helgene. Jeg personlig synes det er unødvendig og det blir litt dumt. Jeg sier ikke noe negativ med personene, men ordet «godestopp». Jeg er FOR at folk skal unne seg godsaker i ny og ne, med god samvittighet. Selvsagt, alt i mengder. Det er mengder som er "problemet" ikke å spise litt sjokolade. 

 

Det er ikke usunt å kose seg en fredagskveld. Det er ikke usunt å drikke både brus og spise sjokolade på lørdagene. Akkurat det tror jeg er viktig at alle skal huske på. «Du blir ikke usunn av å spise ett usunt måltid» 


 

Jeg føler at alle de «godestoppene» fører til et negativt forhold til søtsaker og et.. hva skal man si..  anstregt forhold til det å kose seg? Selv så koser jeg meg akkurat når det passer meg. Bare for et par dager siden var jeg på kafe med to venninner, spiste is og drakk iskaffe med sjokolade, vi dro og kjøpte oss middag (vårruller for de som lurer) for så å dra rett til nabokafeen og spise enda mer is. DIGG. Alt dette var helt ok, fordi det er ikke daglidags at jeg spiser flere porsjoner med is. Det gjør meg ikke usunn fordi jeg koste meg med venninner èn dag, det gjør meg mennesklig


 


Jeg synes det er kjempebra at folk ønsker å spise mindre sukker og søtsaker, men å kutte det helt ut er faktisk ikke nødvendig for å ha et riktig kosthold. Hva med de som feiler godtestoppen og tar det til seg på en negativ måte? Føler seg mislyktes? Føler seg svak? Er man svak fordi man ikke greier to måneder uten sjokolade? Nei, det synes jeg absolutt ikke

 

 

 

Så jeg sier «tommel ned for godtestopp!» Hva sier du?

12 kommentarer

Stine Tokle

09.01.2015 kl.11:08

Enig! :) Selv har jeg sagt til meg selv at dette året skal jeg kun spise godteri og snacks i helgene og selskap ol. Men kan ikke akkurat si at det har gått så bra hittil :')

Vilde

09.01.2015 kl.11:10

Jeg er faktisk helt enig med deg! Har aldri visst hvordan jeg skal sette ord på det, men du sa det veldig bra :)
Er absolutt helt enig :-) Jeg har satt meg som mål å kutte ned på søtsaker, men det er absolutt ikke noe jeg tvinger meg selv til å holde meg unna. Godteri er ikke hverdagskost, men som du sier så er det dumt at så mange unge får et anstrengt forhold til kos. Folk har i det siste blitt så utrolig redd for sukker?! Tror de kanskje har glemt at sukker er i omtrent alt vi spiser :p Tommel opp for innlegget! :-)

Kristina B.

09.01.2015 kl.13:11

Stine Tokle: Haha, akkurat samme har jeg sagt. Vet at om jeg sparer godisen til helga, så smaker det 100 ganger bedre, men er jeg sammen med venner og vi skal kose oss midt i uka, så sier jeg ikke nei takk :)

Kristina B.

09.01.2015 kl.13:11

Vilde: Så bra jeg ikke er den eneste som mener dette :)

Kristina B.

09.01.2015 kl.13:13

Iselinn Andersen: Tusen takk for en flott kommentar! Jeg er så glad for at jeg ikke er alene om å mene dette. Søtsaker ER ikke hverdagskost, og det er noe alle vet, men hvorfor sette forbud mot å kose seg? Det er jo bare trist!

Tonje Pettersen

09.01.2015 kl.14:42

Kjempe bra skrevet :)

Kristina B.

09.01.2015 kl.14:48

Tonje Pettersen: Tusen takk :)

Veronica S

10.01.2015 kl.12:19

Tommel opp for å passe på mengden man hiver i oss. Men goderistopp generelt er tull. Vi lever en gang og det må være lov til å kose seg innimellom. Hysteri er noe som stresser kroppen..og stress påvirker kortisol i kroppen og stoffskiftet og man kan like så godt legge på seg enn å ta av.

Bra skrevet.

Kristina B.

10.01.2015 kl.13:39

Veronica S: Helt enig!

Tina Charlene Dehdar

10.01.2015 kl.16:50

Fin blogg!

Inger Hilde

12.01.2015 kl.20:00

Enig der, må få unne seg litt, så en ikke sprekker på hverdagen. Mengden som gjelder.

Bra blogg :)

Skriv en ny kommentar

Kristina B.

Kristina B.

22, Gjemnes

Over gjennomsnittet glad i å være aktiv, og målet er å spre positivtet rundt trening, kosthold og hverdagen. Du vil nok lese om alt mellom gulv, tak, jord og himmel på denne bloggen :)

Matbloggtoppen
hits