Personlig innlegg; Tynn gjør det ikke glad

Og det skriver jeg av erfaring. 
Da jeg gikk på barne- og ungdomsskolen var jeg den spinkle, flisa som alle bare kunne løfte på uten problemer. Jeg var bare sånn. Jeg husker jeg sa jeg ikke kunne bruke stramme dongribukser, fordi jeg hadde for tynne lår. Jeg hatet armene mine, fordi de var jo bare tynne, og beinete. Så selv om jeg var tynn og slank var jeg ikke fornøyd.

Da vgs kom, la jeg på meg, og de for store dongribuksene, de fikk jeg ikke over hoftene en gang. Plutselig var alt blitt for lite. Verden raste litt sammen. Jeg var ikke den spinkle jenta lengre. Jeg hadde fått former. Fremdeles var jeg ikke fornøyd med meg selv.

Så hva vil jeg med dette? Jeg har vært i "begge endene av skalaen". Aldri vært "tjukk" eller stor på noen måte, men jeg har vært både tynn og "større" (?) og var ikke fornøyd med noen av delene, og dette viser at det ikke formen på kroppen som avgjør om du er glad eller ei. Alt skjer i hodet! Det er ikke kroppen som bestemmer over humøret ditt. Kroppen din er et redskap som skal bære deg gjennom resten av ditt liv, så ikke la formen ta over! Det er heller ikke utssende som sier noe om hvor "godt trent" du er. Du kan være slank og sterk som en okse, eller "stor" og rask som en løve!


Bilde fra 2008.

 

 

#trening #helse #hverdag #balanse #workout #fitness #slank #kropp #kroppshysteri #kroppspress #press

Én kommentar

Gunnhild Resell Rød

29.01.2016 kl.11:52

Man blir aldri fornøyd med seg selv, ihvertfall ikke helt. Det er noe med de flestes hode som gjør at uansett om man kanskje får høre at man ser bra ut, så tror man ikke på det. Så har du de andre, som tror de er guds gave til verden, og velger å presse seg inn i klær i medium selv om de aller helst skulle hatt XL osv. Det er som du skriver at alt sitter i hodet. Enten så er man fornøyd, eller så er man det ikke, og det eneste som kan hjelpe folk å bli tilfreds med utsendet er å forandre tankegangen, ikke utsendet!

Jeg er sånn med håret mitt. Jeg var ikke fornøyd da jeg hadde langt hår, fordi jeg hadde bølger som fikk håret til å stå i alle kanter, jeg var ikke fornøyd med kort hår heller og har spart kjempelenge, nå er det vel så langt som det genetisk sett kan bli og jeg er absolutt ikke fornøyd nå heller, selv om jeg tenkte "bare 5cm til" for 10cm siden.. hehe. Håpløst!

Skriv en ny kommentar

Kristina B.

Kristina B.

22, Gjemnes

Over gjennomsnittet glad i å være aktiv, og målet er å spre positivtet rundt trening, kosthold og hverdagen. Du vil nok lese om alt mellom gulv, tak, jord og himmel på denne bloggen :)

Matbloggtoppen
hits