Jeg driter i kroppen din..

..armene, magen, låra... Sixpack, onepack. Jeg driter i det! Leser jeg en artikkel til om hvordan du skal få "drømmekroppen", "sommerkroppen" "kroppen" så kommer jeg til å klikke. Hvorfor skal utseende på kroppen bety noe? Den sier absolutt ingenting om hvor sterk du egentlig er. Du kan være 50 kg, og ta 100 kg i knebøy, eller 110 kg og ta 100 kg i knebøy. Like sterk, bare forskjell på vekta og kroppen. Trening bør handle om å styrke deg selvutfordre deg selv, bli så sterk som DU kan bli. Drit i hvor mye kompisen/venninna tar.

Det jeg bryr meg om, er at en har et fornuftig kosthold, der du spiser næringen kroppen trenger, og de usunhetene du ønsker. Det samme gjelder å være aktiv. Gjør de aktivitetene du liker. Om det er å løpe, gå, styrke, sykle eller gå på fjellet. Eller alt sammen. Bare drit i om vekta sier 60 kg eller 80 kg. Eller om du har litt mage, lår stor rumpe. Om du vet med deg selv at du gjør ditt, at du er aktiv og spiser det kroppen behøver, så vet du også at det tallet på vekta vil utgjevne seg, om du enten skal opp eller ned i vekt.  Har du noen gang tenkt over hva du faktisk får til med kroppen? At du klarer å gå så langt du bare ønsker, eller hoppe og sykle. Løfte tungt, bli sterkere. Hvorfor skal det da bety noe om du har litt ekstra fett på låra eller magen? Eller veier mer enn venninna di? Er det ikke mer gøy å se hvor mye sterkere du har blitt?

Når dette er sagt, selvfølgelig skal du få synes det er gøy å se resultater. Jeg sier ikke det, men det burde virkelig ikke være det du måler først og fremst når du trener. Se hvor mye lengre du løper, hvor fort, hvor mye sterkere armene dine er blitt!Bare se hva kroppen min klarer?

 

Dette er det jeg har og si. Nå orker jeg ikke å lese mer om kroppens uteseende, sixpack eller ei. OVER OG UT!

 

#trening #workout #fitness #hverdag #helse #kosthold #styrke #mental

8 kommentarer

bloggerjorn

04.08.2015 kl.12:25

Så sinnsvakt bra skrevet Kristina!

Har selv sett meg lei på "sommerkroppen 2015", "få six-pack på 5 uker" osv. De fleste som har trent en stund vet at dette hverken er innafor hva som er mulig eller er nødvendig.

Har selv litt ekstra på kroppen, løfter mer eller mindre det jeg er comfy med og løper så langt jeg har mål om å løpe.

Ja, jeg er av typen som liker å skrive litt om det, men blir også kvalm av innlegg som diskriminerer de som evt ikke får til flatmagen på 2 treningsøkter :)

Stå på - dette budskapet må spres!

Ha en god dag

Kristina B.

04.08.2015 kl.13:50

bloggerjorn: Jaaa, hurra hurra! Jeg er akkurat sånn selv - får til akkurat det vil få til og jobber for og kroppen er som den er. Litt mage, litt lår, hva såå??? :D

Anders

04.08.2015 kl.13:54

Helt sant. Gikk en fjelltur igår og uten å bli sliten eller at beina ble gelé (utslitt så mye at de lettere gir etter). For et år siden når jeg først gikk på det samme fjellet var formen mye verre og fjellet tyngre å bestige. Gøy å være i god form og frisk så man får lov å oppleve all den flotte naturen vi har :)

Irene Isaksen

04.08.2015 kl.14:43

hahahah så enig... er bare lei.. :P kan ikke folk bare være da?? være den de er om de så har 6 pack eller 1 pack.. hehe

Kristina B.

04.08.2015 kl.17:17

Anders: Jaa, sånn skal det være! SÅ gøy å høre at formen er bedre, det er jo DET som er gøy å kjenne!

Kristina B.

04.08.2015 kl.17:17

Irene Isaksen: Ikke sant? Haha, jeg er bare lei jeg og...

Vilde

06.08.2015 kl.00:08

AMEN! Der satte du virkelig ord på noe jeg sitter og tenker mye på! Det er sååå sant, og ja, må bare takke deg for dette innlegget, for, gaah så perfekt <3

Kristina B.

06.08.2015 kl.00:10

Vilde: Takk! Ja, jeg er bare så uffatelig lei, nok er nok!

Skriv en ny kommentar

Kristina B.

Kristina B.

22, Gjemnes

Over gjennomsnittet glad i å være aktiv, og målet er å spre positivtet rundt trening, kosthold og hverdagen. Du vil nok lese om alt mellom gulv, tak, jord og himmel på denne bloggen :)

Matbloggtoppen
hits