Når hvile blir noens værste mareritt

Jeg tror dette er noe mange tenker på.
De som trener og vil bli sterk eller rask, komme i form, mange, ikke alle, men mange tror jeg tenker at trening må være hver dag, og hvile er unødvendig. Blir det en uønsket hviledag pga. skole eller arbeid blir neste dags trening enda hardere som en straff. Kjenner du deg igjen? Det gjør jeg. Ikke misforstå meg, jeg er en person som med hjertet på hånden absolutt elsker trening og det å være aktiv, derfor kribler det alltid i kroppen etter å finne på noe. Men som alle andre, har jeg også dager hvor sofaen frister mest. Da stiller jeg meg selv spørsmålet: Er det fordi jeg er sliten, eller fordi jeg er lat? Stort sett fordi jeg er lat, og da får jeg dårlig samvittiget om jeg ikke gjennomfører en hvilken som helst treningsøkt, om det så bare er en gåtur. Jeg er en helt vanlig person som også har mine mål, dårlig dager, men som ønsker at alle, inkludert meg selv, skal få et fornuftig syn på trening og helse.

Poenget er jo uansett at det er ikke sånn det skal være. Hvile er en vell så viktig del av treningen, som trening selv! Jeg vet det, du vet, de fleste vet hvor viktig resutisjon er, men likevell så er det noe med den følelsen av å ha trent og ha svettet litt før man slenger seg i stolen foran tven. Spesielt i juletiden med mye søte kaker og god mat, så blir nok samvittigheten enda værre hos mange om man ikke får svettet en dag. Så denne dagen vil jeg at du skal sette av en fridag i uka di om du ikke allerede har gjort det! En dag til absolutt hvilepuls hvor du gjør ting du normalt ikke får tid til innendørs. 

 

#trening #hvile #restitusjon #fitness #aktiv #workout #helse #hverdag #tur #fornuft #balanse 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kristina B.

Kristina B.

22, Gjemnes

Over gjennomsnittet glad i å være aktiv, og målet er å spre positivtet rundt trening, kosthold og hverdagen. Du vil nok lese om alt mellom gulv, tak, jord og himmel på denne bloggen :)

Matbloggtoppen
hits