Jo, du skaper kroppspress!

Jeg bruker bilder funnet på we heart it som eksempel i dette innlegget
Kroppspress. Du er drittlei av det, men er du en av de som faktisk er med å skape det?

Kropp, trening, mat og helse er blitt en viktig del av livet for mange. Meg inkludert. Jeg prøver å være forsiktig med hva jeg skriver når jeg skriver om trening, og hvilke bilder jeg bruker. Tror jeg har greid meg bra så langt? Det samme gjelder på Instagram. Jeg er en person som deler en god del treningsbilder på Instagram, men også der er jeg veldig forsiktig med hva jeg legger ut. 

Jeg er veldig for at folk skal dele progresjon og motivere, vise før og etterbilder,  at de har gjort en god jobb, men legger du ut et bilde av mage og korte shorts hver gang, og ut av kontekst, da synes jeg dette blir feil, og man er automatisk med å øker kroppsresset ved å stadig vise fram kroppen. For mest sansynlig har du en bra kropp siden du stadig skal vise den fram.


Du må ikke legge ut sånne bilder hver gang du nevner trening. Og hvertfall ikke om du publiserer det på instagram og skriver under: "Ha en fin dag!" Tenk det om og vær ærlig med deg selv; Blir du mest motivert eller demotivert av disse bildene? Kropp, kropp, kropp er mine tanker... 


Skriver du et innlegg om treningstips, så  du ikke vise frem kroppen. Du må ikke bare ha sports-bh og den korteste shortsen du eier. Det er fullstendig mulig å vise diverse øvelser selv om du har på deg tights og t-skjorte. Jeg blir derfor stadig frustrert og irritert over flinke folk som stadig er med på å øke kroppspresset fordi de ikke kler på seg. 


Disse bildene, de har tigts, lange overdeler, og for min del motiverer de like mye! Joda, personen på det siste bildet har en kort shorts, men hadde du sett hele bildet hadde du sett at hun er på en strand. Poenget mitt er jo uansett at det ikke alltid må være kropp, mage og minst mulig klær!


Så til alle dere som skriver og deler diverse om trening; Velg bilder med omhu og kle for all del på deg! Jeg gidder ikke å lese innlegget eller like bildet ditt bare fordi du har flat mage og stramme lår. Jeg driter faktisk i det! Kom heller med noen fornuftige ord, og et bilde der du har kledd deg skikkelig!

 

Hva mener du?
Del gjerne innleget - få flest mulig til å lese dette!

 

#trening #livsstil #fitness #workout #kroppspress #kropp #helse #hverdag #press

6 kommentarer

Kristi Pedersen

28.12.2015 kl.17:45

Jeg kunne ikke vært mer enig med deg Kristina! :D Du er rå! :D

Gunnhild Resell Rød

28.12.2015 kl.17:48

Jeg får kjempemye motivasjon av å se andre kropper, og hvilke resultater man KAN få, men vi er bygd forskjellig, og jeg skulle ønske det var mer "normale" men flotte kropper der ute for å motivere de som aldri kommer til å bli høy og syltynn som de på bildene over her er! Jeg er alt for kraftig bygd til å få en slik kropp, og det slet mye på meg før, men jeg har godtatt kroppen min for hvordan den er. Skulle ønske fler der ute var sånn!

Jeg sier mer kropp og mindre klær, men at det skal gjelde for alle! Ingen skal føle seg uvel i sin kropp bare fordi den ikke er "Moteriktig" akkurat nå. Former er flott, sixpack er flott, utstikkende hoftebein er flott og valker her og der er flott! Ja til alle kropper og fasonger!

Kristina B.

28.12.2015 kl.17:58

Kristi Pedersen: Takk! Så bra jeg ikke er alene!

Kristina B.

28.12.2015 kl.18:00

Gunnhild Resell Rød: Jeg ser poenget ditt, men selv så tror jeg jo mer kropp vi ser, jo mer påvirket og negativt inntrykk KAN det ha.

Emilie

29.12.2015 kl.05:05

Selv mener jeg at alt i dag skaper kroppspress på en eller annen måte, vi kommer ikke utenom. Allikevel synes jeg at det er opp til hver enkelt hva de vil legge ut og heller ansvaret til enkeltpersoner hva man velger å se på/ la seg inspirere av. Ja, mange er unge og påvirkelige, men disse må også lære seg å fungere i et samfunn. Mye viktigere å lære seg å se forbi ting man ikke liker/ tåler enn å ikke legge ut bilder av mage. Problemstillinger som dette dukker opp mange ganger i livet, og enkelte må faktisk bare lære seg å takle det!

Kristina B.

29.12.2015 kl.09:21

Emilie: Jeg er absolutt enig, folk må lære seg å ikke la se påvirke, men alle har jo et ansvar for hva de legger ut - spesielt de med mange følgere. De har stor påvirkningskraft, og ved å stadig vise unge lesere bilder av "perfekt" kropper vil automatisk gi et signal om hvordan man "egentlig" bør se ut.

Skriv en ny kommentar

Kristina B.

Kristina B.

22, Gjemnes

Over gjennomsnittet glad i å være aktiv, og målet er å spre positivtet rundt trening, kosthold og hverdagen. Du vil nok lese om alt mellom gulv, tak, jord og himmel på denne bloggen :)

Matbloggtoppen
hits