"Kom igang med styrketrening"

Heisan!
Jeg som var SÅ flink å blogge en periode har plutselig mistet alle ideer og tiden, hvor ble den av? Neida, jeg skal ikke klage på tiden (kanskje litt), men jeg glemte av det i går, og isdeten for å publisere det så sent, så tar jeg det nå.

På tirsdag så var jeg jo på et foredrag og det vil jeg bare fortelle litt om nå. Det het "Kom igang med styrketrening". Det var gratis og det var holdt av Sterk og skadefri. De tok opp alt fra motivasjon til ulike metoder å trene, og jeg kjente at det var bare så gøy å lære. Jeg har jo studert et år med idrett, så det å lære om trening er noe jeg virkelig synes er gøy og noe jeg må tilbake til. 

Noe som også var veldig greit å høre på nytt var jo at man kan helt fint trene etter dagsformen å få en god treningsøkt av den grunn. Sier programmet at du skal ta X antall kilo - 8 repetisjoner, mem du synes det er for tung akkurat i dag, så kan du jo heller si du skal ta 6-8 repetisjoner. Klarer du 6 repetisjoner er det bra, og det samme med 7 og 8. Men klarer du 9 repetisjoner, da må du øke vektene. Det er jo egentlig en veldig enkel og fin måte å trene på!

En annen ting som jeg ble litt oppmerksom på er hvor mye mer mat du trenger når du har økt muskelmassen. Noe du mest sansynlig gjør ved styrketrening. Hva var det som ble sagt. At 1 kg muskler trenger 90 kalorier mer. Så, om du øker 10 kg i muskler, trenger du faktisk 900 kalorier MER hver dag! Tror mange, spesielt jenter, meg inkludert mest sansynligi, spiser alt for lite.


Bildet er litt tilfeldig fra en skitur for to år siden.


Så foredraget var veldig informativt og det var gøy med litt repetisjon og litt ny informasjon.

 

Har du vært på noen gode foredrag i det siste?
Hva ønsker du å lese om på bloggen?

 

 

#trening #workout #fitness #helse #hverdag #sterkogskadefri #sterk #styrketrening #balanse

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kristina B.

Kristina B.

22, Gjemnes

Over gjennomsnittet glad i å være aktiv, og målet er å spre positivtet rundt trening, kosthold og hverdagen. Du vil nok lese om alt mellom gulv, tak, jord og himmel på denne bloggen :)

Matbloggtoppen
hits